donderdag 24 september 2009

Voor de agenda

Het blijft maar komen: al die leuke ideeën van die leuke mensen die allemaal iets willen organiseren voor ons goede doel in India! Het is zó bijzonder om te merken dat heel veel mensen iets willen doen op een manier die het dichtst bij hun eigen hart ligt. En zo wordt het voor jou of voor mensen die jij kent nóg leuker om ons financieel te steunen; je krijgt er namelijk zelf iets voor terug. Met zoveel verschillende activiteiten is er zeer waarschijnlijk altijd wel iets dat jou aanspreekt… Hieronder dus weer wat voor je agenda. Zit er iets bij waarvoor je je graag inschrijft, reageer dan snel, vol = vol! En vertel het ook gerust door aan anderen als je denkt dat het iets voor ze is. Overigens kun je in de rechter kolom zien welke activiteiten er allemaal zijn.

Buikdansworkshop (voor vrouwen én mannen!)
Eén van de vele enthousiastelingen die ons met een activiteit wil steunen is Gabi Lodewijk (www.bellywork.nl). Zij geeft dan ook op zaterdag 31 oktober ’s ochtends een heuse buikdansworkshop; te gek! Tijdens deze gezellige workshop leer je de beginselen van het buikdansen. Er zit namelijk meer achter buikdansen dan je zou denken! Je leert in deze workshop dus echt iets. De workshop duurt ongeveer 1 uur, met daarna koffie of thee met iets lekkers. Laat je dus lekker gaan en schrijf je in!

Datum: zaterdag 31 oktober
Locatie: Huizen, Schoolstraat 6
Tijd: van 11.30 tot 12.30 uur, met daarna koffie/thee en wat lekkers
Kosten: 18,50 euro. Slechts een klein deel hiervan is om de kosten te dekken, de rest (12,50 euro) gaat naar Cordaid Kinderstem!
>>>Voor inschrijven: mail Cuny (bombaychallenge at ffknie punt nl)

Winterlichtjesfeest
Ineke Blom uit Aalsmeer zet op vrijdag 6 november vanaf een uur of 19.30 uur haar deuren open voor mij, voor jou en voor vele anderen. Zij organiseert dan in haar schuur een winterlichtjesfeest en wil met de opbrengst daarvan ons Indiase avontuur ook steunen, wauw! Divali is het enige feest dat heel India verenigd. Traditioneel is het bekend als ‘Het feest van het licht’. In de praktijk worden kleine lampen (diya's) aangestoken. Deze lampen zijn gemaakt van klei, waarin de lichtjes aangemaakt worden met als brandstof geklaarde boter, ofwel Ghee. Dit geheel heet de Dia. Deze aangestoken Diya's worden in elke ruimte van de woning neergezet. Het vieren van dit feest gaat gepaard met het nuttigen van zoetig eten. Divali is een vrolijk feest en wordt vaak gevierd in gezinsverband. Het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk. Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd wordt geassocieerd met succes en hoop.

Ineke’s schuur wordt helemaal in winterse sferen omgetoverd; uiteraard met véél lichtjes. Trek dus lekker (laagjes) warme kleding en je bontlaarzen aan en kom dansen en naar muziek luisteren. Er zijn heerlijke (winterse) hapjes en drankjes. We maken het met z’n allen gezellig en warm, maar uiteraard zorgen we ook voor wat extra warmte door middel van warmte- en/of straalkachels.

Datum: vrijdag 6 november
Locatie: Aalsmeer (routebeschrijving volgt nog)
Tijd: vanaf 19.30 uur deuren open, feest van 20.00 tot 23.00 uur
Kosten: nog niet bekend, we houden je op de hoogte!
>>>Voor aanmelden: mail Cuny (bombaychallenge at ffknie punt nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten