maandag 1 februari 2010

BOMBAY CHALLENGE GRAB A RICKSHAW AND SAVE A CHILD

(persbericht Bombay Challenge d.d. 1 februari 2010)

De makers van de Amsterdam Dakar Challenge presenteren de nieuwste telg in de Challenge familie: een betoverend Indiaas juweeltje. De Bombay Challenge vertrekt op 6 maart 2010 en is een bizarre trip van 2.000 kilometer van Mumbai naar Chennai… per rickshaw! Deelnemende teams zetten zich in voor projecten voor straatkinderen in India. Op zondag 7 februari aanstaande wordt de Bombay Challenge in Nederland gepresenteerd.


De Bombay Challenge is de volwaardige Aziatische variant van de inmiddels bekende Amsterdam Dakar Challenge. Bij deze Challenge worden de wheels lokaal geregeld; teams vliegen naar Mumbai en stappen daar in een rickshaw om twee weken later te finishen in Chennai. Alle teams halen geld op voor een beter leven voor de straatkinderen in India. ’s Nachts slapen deze kinderen op stations, trottoirs, parken en portieken en overdag hangen ze rond op straat, werken ze als vuilnisverzamelaars, in theestalletjes, in de staalindustrie of zijn ze betrokken bij criminele organisaties.

Honger, (seksuele) mishandeling, gezondheidsklachten, gebrek aan aandacht en perspectief zijn de problemen waarmee de straatkinderen te maken hebben. Challenge teams werven fondsen voor een geweldig project van Cordaid Kinderstem dat zich specifiek inzet voor deze kinderen. Aan het einde van de rit bezoeken de teams een project in de buurt van Chennai, om zo met eigen ogen te zien hoe hard hulp nodig is.

Op zondag 7 februari aanstaande vindt de kick-off van de Bombay Challenge plaats, met het thema Grab a Rickshaw and Save a Child. Teams kunnen hun rickshaw-rijtalenten laten zien bij Circuit Park Zandvoort. In de Tarzan Lounge is een presentatie over de Bombay Challenge en Isa Hoes vertelt uit eigen ervaring over het project voor straatkinderen in Chennai.
De Bombay Challenge is een initiatief van de organisatie van de Amsterdam Dakar Challenge. Met de Bombay Challenge willen de initiatiefnemers ook aandacht vragen voor de kinderen in India.

Kijk voor meer informatie op www.bombaychallenge.com. Zie ook: www.cordaidkinderstem.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten