maandag 19 oktober 2009

Van kledingruilbeurs naar kick-off SWOP'nFIT-concept

PERSBERICHT
Succesvolle eerste SWOP’nFIT: opbrengst 1.100 euro
Van vriendinneninitiatief naar landelijk concept
Kledingruilparties zijn de nieuwe hype en SWOP’nFIT speelt daarop in met een online platform voor het organiseren van zulke feestjes (www.swopnfit.nl). Afgelopen zaterdag 17 oktober vond het eerste event plaats in Amsterdam. En het was een groot succes! Zo’n 70 fashionista’s bezochten ‘De Bloei’ aan de Bloemgracht om hun kleding met elkaar te ruilen. Deze eerste SWOP’nFIT had meteen een ‘twist’: de kleding werd niet geruild, maar de bezoekers betaalden bedragen variërend van 5 tot 20 euro per item voor de kleding, accessoires en schoenen. Lekker goedkoop shoppen dus en nog voor het goede doel ook. De opbrengsten waren bestemd voor Cordaid Kinderstem. Die zijn uiteraard blij met de maar liefst 1.100 euro die deze SWOP’nFIT opbracht!

Het begon allemaal met 3 vriendinnen die in maart 2010 in Zuid-India zo’n 2.000 kilometer in een tuktuk gaan afleggen om geld op te halen voor Cordaid Kinderstem (die helpen Indiase straatkinderen een betere leefsituatie te krijgen). Carolien Ruijs, Cuny Stelpstra & Susan Sukkel organiseerden een kledingruilbeurs voor dit goede doel. Kort voor de bewuste datum werd het idee opgepakt door UluruBeagle en het ‘vriendinnenfeestje’ groeide in een mum van tijd uit tot de officiële kick-off van het SWOP’nFIT concept. UluruBeagle zorgde niet alleen voor publiciteit en een professionele uitstraling, maar ook voor extra SWOP’nFIT sponsors als Jillz, EMI, Disney, ClubSportive, Unlimited Delicious, en Nestlé Waters. Ook sponsors als de Tuk Tuk Company en Salt magazine haakten in op het leuke event afgelopen zaterdag.

Het vervolg
SWOP’nFIT en de Bombay Challenge zijn een top-combinatie. SWOP’nFIT volgt de teams van Carolien, Cuny en Susan ook als zij straks kleding gaan ‘swoppen’ met de Indiase bevolking tijdens hun tocht. Er staat alweer een nieuw SWOP’nFIT event gepland. Meer informatie volgt binnenkort op www.swopnfit.nl.

Meer over SWOP’nFIT
Wist je dat vrouwen gemiddeld zo'n 70%(!) van hun kleding niet of nauwelijks dragen? Om miskopen niet te laten verdwijnen in de kast, is er nu SWOP’nFIT. Door te ruilen met vriendinnen krijgt jouw kleding een nieuw leven. SWOP'nFIT maakt het organiseren van kledingruilparty's makkelijk en leuk. Op www.swopnfit.nl organiseer je met de handige planner je data, locatie, partyfood en SWOPrules. Plan je party via SWOP'nFIT en ontvang een persoonlijke goodiebag. Geef je op voor een SWOPteam-invasie en geniet van een compleet verzorgde ladiesnight. En maak kans op vele andere prijzen voor echte fashion diva’s!

Meer over de Bombay Challenge
De Bombay Challenge staat voor een ongekende trip die je op eigen kracht en met de hulp van de andere teams tot een goed einde moet brengen. 2.000 kilometer in een tuktuk door Zuid-India! Zie ook www.bombaychallenge.com. Kortom, de volwaardige Aziatische variant van de inmiddels befaamde Amsterdam Dakar Challenge. Om mee te mogen doen, moet elk team minimaal 2.000 euro doneren aan Cordaid Kinderstem. Meer weten over de avonturen van de meiden? Kijk dan ook op: http://tuktuklovers.hyves.nl (Carolien) en http://hethaagsemonster.blogspot.com (Cuny). Ook Susan kun je binnenkort online volgen. Via de SWOP’nFIT website (www.swopnfit.nl) zijn hun avonturen in India in maart ook te volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten